Cover front
a calm, contemplative album on which guitar and piano meet atmospheric soundscapes.
Jazzthing, GER
The therapeutic benefit that this music probably has for Dreyer is carried over to the listener
Jazzthing, GER
Time and Mass is a cool journey and I would love to go again.
FAZE mag, GER

Fysisk format

Format

Digital

Time and Mass

0.00 NOK
Utgivelsesdato
Katalognr.
NXN4003

Time and Mass utfordrer vår oppfatning av hvordan en gitar høres ut. Bjorn Charles Dreyers’ første soloalbum, spilt inn med Kristiansand Symfoniorkester, trekker i en annen retning enn vi er vant til å høre han som session-musiker eller «hired gun» de siste 30 årene. Det trekker deg, på sitt abstrakte vis, gjennom intense følelser i en berg-og-dalbane av verkene det er sammensatt av, hvor du kjenner på sorg, angst, fred og kaos i løpet av de 37 minuttene det varer, og gir deg følelse av å ønske mer.

 Dreyer har utfordret form og de tradisjonelle elementene et stykke vanligvis består av, ved bare å antyde rytme, melodi og harmoni, og ender dermed opp i noe annet, som føles både organisk og uendelig vakkert. Noe som berører deg og gir følelsene et slags universelt musikalsk uttrykk.

 Intense følelser er ofte et resultat av intense erfaringer, og dette albumet ble skrevet mens Dreyers livsledsager ble diagnostisert med uhelbredelig kreft og gikk bort under et år senere. Igjen satt en alenefar med to sørgende barn. Albumskrivingen ble også en slags terapi, og vi følger hans prosess gjennom albumet. Selv om dette albumet er knyttet til en spesifikk hendelse og livskrise, kan vi alle kjenne oss igjen i følelsene han så godt beskriver.

 

Time and Mass er innspilt i på Sørlandet, i Kilden og Punkt studio, produsert av Jan Bang, mikset av Erik Honoré, mastret av Xploding Plastix i Tinfoil Audio.

Front cover for download