Front cover
This is Northern music: Melancholic, sometimes fragile, finely chiseled and epic.
Concerto Magazine, AUS
Precise, playful and unbelievably versatile
Nordische Music, GER
The three musicians manage to build up demanding arcs of tension and move just as confidently in calm, thoughtful sounds as with the spirited tones
Nordische Musik, GER
A brilliantly performed jazz concert on record
Dagsavisen, NO

Fysisk format

Format

Digital

Ghosts

0.00 NOK
Utgivelsesdato
Katalognr.
NXN2001

Eple Trio’s ‘Ghosts’ er et opptak fra Kulturkirken Jakob 23 mai 2018, og var en konsert der vi spilte musikk og komposisjoner som har fulgt oss gjennom store deler av karrieren, mye av materialet helt siden debutplata ‘Made This’ fra 2007.
 
Låtene har vært identifiserende og definerende for oss på mange måter, til å begynne med fordi de fungerer godt i den prosessen det er å etablere seg som et band med et egendefinert uttrykk, men også fordi de har vært komposisjoner som vi har trivdes godt med å spille.
 
Når det er snakk om denne trioen så betyr ‘til å begynne med’ egentlig et ganske langt strekk, man kan kanskje si at denne perioden varte fra 2007 og frem til 2013, etter først å ha hatt en oppstartsperiode fra 2003 til 2007. Trioen begynte som et duoprosjekt med Ulvo og Sjøvaag rundt 2002, før Hole ble involvert og duoen ble til Eple Trio.
 
Vi snakker altså om relativt lange perioder, og en bakgrunn som hele tiden har hatt en større eller mindre grad av involvering fra anerkjente musikalske personligheter som Jon Eberson og Misha Alperin, som var produsenter og veiledere på den første plata (som også var resultatet av masterarbeider ved Norges Musikkhøgskole). Med Jan Erik Kongshaug, som mixet den første plata, og både tok opp og mixet andrealbumet The Widening Sphere of Influence. Med Bob Katz, som har mastret i alle fall de to første albumene, kanskje også det tredje (hvis ikke det var Brad Blackwood), og videre til teknikerne Peder Kjellsby og Sjur Miljeteig, til Mathias Eick og Ivar Grydeland på albumet Universal Cycle, Håkon Thelin, Bergmund Waal Skaslien og Eick (igjen) på jubileumsgig på Nasjonal Jazzscene i 2014.
 
Listen over samarbeidspartnere er forsåvidt ikke veldig lang, men den inneholder folk som har satt, og som stadig setter, musikalske spor etter seg i det norske og internasjonale landskapet, og nå i 2020 planlegges altså slippet av denne live-innspillingen, som også markerer en slags avskjed med låtene som vi har spilt og forholdt oss til å så mange år.
 
Samtidig markerer platen starten på en ny innfallsvinkel til trioprosjektet, og selv om dette er work in progress, kan en mulig, og tidlig, form sees på dette opptaket fra en fullsatt konsertsal i Ibbenbüren, Tyskland, under festivalen Münsterland Festival høsten 2019 (se lenke over).
 
Eple Trio som prosjekt er også i stor grad basert på et personlig og tillitsfullt samarbeid mellom medlemmene over flere år. Komposisjonene er alle skrevet av Ulvo, Sjøvaag eller Hole, albumcover og design er alltid laget av Sjøvaag, og bandfotos er stort sett tatt av Ulvo. 

Front cover for download