Eple Trio

Eple Trio

Eple Trio er en norsk pianotrio med beina godt plantet i den skandinaviske jazz-tradisjonen. De spiller egen originalmusikk og har vært en trio helt siden medlemmene møttes på Norges Musikkhøgskole i 2002. Gjennom mange år har trioen utviklet musikalsk interaksjon, og utvidet lydlandskapet og mulighetene i en moderne pianotrio.  

Etter 5 album er trioen fortsatt en av de mest sjangeruavhengige og egenartede trioene på den nordiske jazz-scenen. Medlemmene Andreas Ulvo (pno), Sigurd Hole (bs) og Jonas Sjøvaag (tr) er ellers også godt forbundet og spiller jevnlig med noen av norges fremste musikere. De har også egne solokarrierer, med svært varierte uttrykk, og i Eple Trio forbindes dette gjennom framifrå samspill og improvisatoriske strekk som bare mange års samarbeid kan frembringe. 

Eple Trio har gjennom mange år utfordret idéen om hva en piano trio kan være, og gjennom fire studio-album har de konsekvent vist frem en ny variant av sjangeren. En rød tråd er imidlertid evnen til å skape melodiske linjer over et rytmisk bakteppe, og improvisasjon og komposisjon som flyter i hverandre. 

Foto: Ulven

Utgivelser